Czy warto kupić mieszkanie na osiedlu?

Ogólne forum poświęcone osiedlu przy ul. Strumykowej.

Moderator: Kielek

Czy warto kupić mieszkanie na osiedlu?

Postprzez Gość » N lut 28, 2010 11:01 pm

Witam Mieszkańców,

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Osiedlu Strumykowa. Osiedle całkiem nieźle się prezentuje, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Oglądałem jednak mieszkanie 4-pokojowe na poddaszu i zauważyłem, że ściany lokalu są dość mocno popękane. Czy jest to jakiś ogólny problem na osiedlu (związany z wykonawstwem), czy może też przypadłość tego konkretnego mieszkania? Czy inni mieszkańcy też mają problem z pękaniem ścian? Osiedle ma już prawie 10 lat, więc nie wydaje mi się, aby pękanie ścian było wynikiem osiadania budynku...

Zastanawiam się również nad tym, czy na poddaszach nie jest zbyt gorąco w lecie, a zimą zbyt zimno. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy na osiedlu są w ogóle większe mieszkania (3-4 pokoje) nie na poddaszu?

Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś z Mieszkańców podzieli się ze mną swoimi wrażeniami.

Przy okazji: poszukuję mieszkania, 4 pokoje (lub 3 z możliwością przeróbki na 4) z garażem. Chętnie nawiążę bezpośredni kontakt w sprawie kupna. Ewentualnie możliwa zamiana z dopłatą na 2-pokojowe z garażem na ul. Odkrytej (osiedle Mostostalu).

Pozdrawiam serdecznie,

Być może przyszły sąsiad :-)
Gość

Powrót do Forum Strumykowa