WNIOSKI odnośnie sugestii dla osiedla

Ogólne forum poświęcone osiedlu przy ul. Strumykowej.

Moderator: Kielek

Re: WNIOSKI odnośnie sugestii dla osiedla

Postprzez Sakluga » Wt paź 20, 2009 12:15 pm

ja uważam, ze dobrze się stało ze nadzwyczajne zebranie się odbędzie. Naprawdę żal serce ściska gdy widzę jak niszczeje nasze osiedle. Co tu dużo kryć mieszkania tracą na wartości nie tylko przez kryzys... wymiana zarządu to pierwszy krok ku lepszemu. Panie Kiełek chyba nie ma Pan wątpliwości że p. Kruszniewski powinien pożegnać się z pełniona funkcją...niezależnie od jego wkładu w "odzyskanie wolności" co do zmiany firmy zarządzającej osiedlem to nie musimy podejmować kolejnej pochopnej decyzji! Po prostu weryfikować po prostu ich działalność na bieżąco. Aby to robić musimy mieć takie możliwości! Z moich doświadczeń z firmą Famix wynika że maja straszny bałagan i chyba aktualna administratorka niewiele wie o administrowaniu :(
Poza tym niestety najgorsze jest to że właściciele osiedla nie są dla Famixu podmiotem w kontaktach lecz traktuje się ich z góry. Chyba komuś się mocno pomieszało kto komu płaci i kto od kogo jest zależny.
Ja już od dawna żałuję, ze BMI nie administruje naszym osiedlem. Obecnie czynsz mam wyższy a standard życia na osiedlu duuużo niższy.

Agnieszka
Sakluga

Postprzez Kielek » Śr paź 21, 2009 8:24 pm

Nie jestem tu niczyim adwokatem poza własną osobą, ale przedstawiamy rzetelne informacje, a nie zgodne z maksymą - "prawda jest ważniejsza niż fakty"
Pan Kruszniewski zrezygnował ze swojej funkcji na ostatnim zebraniu (albo na poprzednim). Niestety jakoś nie znalazł się nikt chętny na jego miejsce. A wtedy zarząd składałby się z dwóch osób... Więc został do momentu znalezienia jego zastępcy.
A z góry to ja byłem traktowany jak dzwoniłem do księgowości BMI z pytaniami...
Kiełek
Kielek
coAdmin

Postprzez dariusz40 » N paź 25, 2009 10:03 pm

Witam Wszystkich Cichocki Dariusz!

Nachodziłem się po mieszkaniach zbierając podpisy , żeby Firma Famix zorganizowała zebranie
wyborcze. Teraz następny ruch jest w Waszych rękach.
W ramach tego zebrania wybierzemy nowy Zarząd. Praca w zarządzie nie jest trudna i nie
zajmuje dużo czasu. Zarząd zbiera potrzeby od Właścicieli i uzgadnia z Zarządcą możliwości
wykonania i za jaką cenę. Zarządca ma do dyspozycji specjalistów , którzy się
wypowiedzą na określony temat / np. na temat koniecznych remontów /.
Zarząd ustali też koszty utrzymania zarządu / a może obecne są za wysokie ? /.
Dalsza współpraca z Firmami będzie uzależniona od właściwej współpracy z Zarządem.
Jest nas tylu , a każdy gdzieś mieszkał to napewno naszymi doświadczeniami
podzielimy się z nowym Zarządem.
POWINNIŚMY MIEĆ MOŻLIWOŚĆ POROZUMIEWANIA SIĘ Z ZARZĄDEM NP. PRZEZ INTERNET.
Zapraszam Wszystkich do czynnego udziału na zebraniu i zgłoszenia
się do pracy w Zarządzie.
Do zobaczenia na zebraniu w czwartek.
Cichocki.
25.10.2009r.
dariusz40

Postprzez Kielek » Cz paź 29, 2009 10:44 pm

No i co się stało na zebraniu.
Ze strony Pana Michnowicza żadnych konkretów. Przynajmniej wyjaśniło się, że Pani pełnomocnik Pani Michnowicz (właścicielki mieszkania na naszym osiedlu), btw, która to zgłosiła się od razu na przewodniczącą zebrania, Pani Małgorzata Ziółkowska jest prezesem firmy zarządzającej Słoneczny Dom.
Tak więc dopiero na zebraniu otrzymałem odpowiedź na moje pytanie - Pan Michnowicz organizował przejęcie zarządzania naszego osiedla przez firmę Słoneczny Dom. Podążając rozumowaniem przedstawionym na zebraniu przez prowodyra zamieszania - zapewne miał dostać niezły %. Dodatkowo wyszły nie-małe szwindelki przy zbieraniu podpisów pod wnioskiem o zwołanie zebrania.
No ale wiemy już jaka to firma tak idealnie zarządza osiedlami. Mam nadzieję, że lepiej zarządza niż przygotowuje się do "wrogich" przejęć, bo Pan Michnowicz przygotował się słabiutko - niestety nie porwał tłumów. Już na samym zebraniu przeciwko jego inicjatywie głosowało prawie 30% udziałów osiedla.

Aaa i jeszcze jedno - cała przyjemność inicjatywy kosztowała nas ~0,5tys PLN. Ciekawe ile można byłby zrobić za tą kasę.
Kiełek
Kielek
coAdmin

Postprzez Gość » Pt paź 30, 2009 12:36 pm

Wychodzi na to że Pan Bogusław chciał na tej operacji po prostu przyciąć parę złoty i stąd ta cała zadyma z sesją fotograficzną i nadzwyczajnym zebraniem.
Prywata która wyszła na jaw...
Ładnie to tak zarabiać na sąsiadach Panie Bogusławie???
Gość

Postprzez z naprzeciwka » Pt paź 30, 2009 8:09 pm

Witam Sąsiadów
Od razu nie spodobała mi się pani pełnomocnik. Tak podejrzewałam, że to z konkurencji i proszę faktycznie prywata grubą nicią szyta. To zebranie to straszliwa strata czasu i pieniędzy. Myślę, że inicjator powinien pokryć z własnej kieszeni te 500 zł, bo zupełnie nie był przygotowany do spotkania a możnaby było coś np. odnowić na osiedlu.
W czasie bezrobocia to nawet funkcja w zarządzie zaczyna być atrakcyjna ;) Domyślam się, że pan Michnowski liczył, że znajdzie sobie nowe miejsce pracy i to szybko, bo nawet do marca nie chciało mu czekać :evil:
Obyśmy w przyszłości nie mieli już takich głupich i bezproduktywnych spotkań
Pozdrawiam,
z naprzeciwka

Poprzednia strona

Powrót do Forum Strumykowa