OCHRONIARZE

Uwagi nt. pracy "Naszej Szanownej Ochrony" i propozycje zmian :-)

OCHRONIARZE

Postprzez BLANTAN » Pt lut 25, 2005 11:53 am

ja juz z nimi nie moge oczywiscie nie wszyscy bo moze 2 jest oki
nie wiem dlaczego ale na innych osiedlach ochroniarze wychodza do ludzi w samochodach a u nas - z okienka albo slychac CZEGO?? albo DO KOGO?? i trzeba sie drzec do nich bo oczywiscie im sie nie chce ruszyc 4 liter ze swojego domku... :evil:
Ostatnio edytowano Cz mar 09, 2006 9:15 am przez BLANTAN, łącznie edytowano 1 raz
BLANTAN

Re: OCHRONIARZE

Postprzez Delu » Pt lut 25, 2005 12:36 pm

BLANTAN napisał(a):...i trzeba sie drzec do nich bo oczywiscie im sie nie chce ruszyc 4 liter ze swojego domku...
Co się czepiasz :D , ochroniarz też człowiek, przeca zimno jest :!: :?: :!: Ale Ciebie chyba wpuszczają bez krzyczenia bo pokazujesz przepustkę :?:. Z drugiej strony masz trochę racji, że nie wszyscy są fajni i na innych osiedlach jest inaczej. Powinno być tak, że na bramie obowiązuje ruch lewostronny lub "domek" ochrony stoi na środku bramy :idea: . W tym drugim przypadku ochrona miałaby pełną kontrolę i mogła sobie pogadać zarówno z wjeżdżającym jak i wyjeżdżającym.
Pozdrawiam Delu
Delu

Postprzez Aga » Pt lut 25, 2005 1:17 pm

Mnie wkurza to ze taki jeden (starszy, grubszy i siwy) ma zawsze duzo do powiedzenia zanim otworzy szlaban bo przeciez jest bardzo wazny ale jak sie podjedzie puzniejszym wieczorem to jest juz tak nawalony ze mu wwszystko jedno albo spi i trzeba kilka razy trabic zanim laskaw otworzyc.
I za taka obsluge tyle sie placi!!!!!
Zwlaszcza jak przyjada moi goscie to pól godziny sie tlumacza i wszeszcza do okienka jak idioci zanim wjada z jednej strony to dobrze,ale jezeli mówia do kogo to chyba wystarczy i ja bym nie musiala puzniej sluchac docinek od rodziny ze mamy popiepszona ochrone.

Pozdro
Aga
Aga

Postprzez BLANTAN » Pt lut 25, 2005 2:12 pm

po 1 to później:PPP
po 2 to popieprzone:PPP

8)

a co do tego starszego i siwego to niezly gadula z niego jest - rzeczywiscie - no bo w sumie jak ma swoja zmiane to jest "BOGIEM SZLABANU..." :lol:
no w sumie to pokazuje przepustke ale np jak przyjezdzaja moi znajomi czy ktos z rodziny to juz problem jest :?
BLANTAN

Postprzez Aga » Pt lut 25, 2005 3:55 pm

BLANTAN napisał(a):po 1 to póz´niej:PPP
po 2 to popieprzone:PPP

8)

a co do tego starszego i siwego to niezly gadula z niego jest - rzeczywiscie - no bo w sumie jak ma swoja zmiane to jest "BOGIEM SZLABANU..." :lol:
no w sumie to pokazuje przepustke ale np jak przyjezdzaja moi znajomi czy ktos z rodziny to juz problem jest :?

Jestes copywriter ze mi bledy sprawdzasz :twisted:
Juz pare razy mialam do niego wysiasc ale jak sie pomadrzy to otwiera tylko co to ma wogule byc.......
Aga

Postprzez BLANTAN » Pt lut 25, 2005 4:47 pm

juz nie bede poprawial chociaż zrobilas kolejny błąd 8)

ochroniarze są denni - tylko ci młodzi są spoko - 2 ich jest 8)
BLANTAN

Ochrona

Postprzez Delu » Pn lut 28, 2005 10:45 am

BLANTAN napisał(a):...ochroniarze są denni...
Nie wszyscy są idealni, ale żeby tak od razu "denni", etam... czepiacie się Blantan
Pozdrawiam Delu
Delu

Postprzez Aga » Pn lut 28, 2005 12:48 pm

Nie no kilku jest fajnych z którymi mozna pogadac, a nawet jeden startuje na lawnika no to juz nie bedzie takim zwyklym otwieraczem szlabanu :roll:

Aga
Aga

Postprzez arekzygi » Cz mar 03, 2005 2:39 am

:lol: :lol: :lol:
Ubawiłem się setnie z powyższych postów, otóż ja mam bardzo podobne spostrzeżenia co do ochroniarzy.
Ten starszy, siwy gość, zwany przeze mnie "Piłsudski", to mój idol, po prostu debeściak!
Jako, ze czasami dysponuję samochodem, a nie posiadam przepustki, to komunikuję się werbalnie z wyżej wymienionymi w podobny sposób jak to opisaliście, przy wjeździe na osiedle. Najlepiej, gdy zadają pytanie; czy na długo...? Zazwyczaj odpowiadałem; na godzinę... może dłużej, a wtedy jeden z drugim mądrzyli się i wyrokowali co ze mną uczynić, czy wpuścić bez niczego :?: , czy może posłać na parking :?:
Najlepiej odpowiedzieć na tak postawione pytanie, po prostu... na krótko... to zawsze wprowadza ich w konsternację i nie zadają więcej pytań.

PS. Opracowałem również pozawerbalną metodę komunikacji z cerberami, otóż dużą czcionką wypisałem na kartkach niezbędne komunikaty. Gdy jakiś się drze do mnie z okienka, to mu pokazuję odpowiednią kartkę i cześć.

Arek
arekzygi

Postprzez Aga » Cz mar 03, 2005 9:35 am

Tego siwego króla szlabanu juz nie ma - wyrzucili go za pijanstwo.
A co do reszty to niektórzy sa naprawde mili i pomocni.
A jak od czasu do czasu zaniesiesz im piwko to nawet budke przestawia jak tylko bedzie sie chcialo :D

Pozdrowienia
Aga
Aga

"Cerber"

Postprzez Delu » Cz mar 03, 2005 10:15 am

Aga napisał(a):...Tego siwego króla szlabanu juz nie ma...

Wyrzucili :shock: "cerbera" :?: , ale będzie teraz smutno :cry:
Pozdrawiam Delu
Delu

Re: OCHRONIARZE

Postprzez mieszkanka » Cz kwi 16, 2009 8:35 am

W niedziele wielkanocną ochroniarze na naszym osiedlu byli tak " nawaleni"(inaczej tego nie da się ująć) że jeden z nich nie był w stanie utrzymać równowagi, około 14 rozebrał się z mundurku i wyszedł na pare godzin jak wrócił to zasnął w budce przy tylnym wyjściu snem sprawiedliwgo. Tak był zmęczony świętowaniem w godzinach pracy, a może zachorował, na taką samą chorobę jak nasz były Prezydent Kwaśniewski i czeka nas epidemia. :!:
mieszkanka

Powrót do Ochrona