listonosz i przesyłki

Forum mieszkańców osiedla przy ul. Mehoffera 66/70

listonosz i przesyłki

Postprzez ankham » Cz lis 12, 2009 1:55 pm

Witam,
najpierw chciałabym podziękować dobrej osobie, która podrzuciła mi rachunek za energie. Niestety listonosz nie mógł trafić do odpowiedniej skrzynki. Tak samo z kartką wysyłaną na Mehoffera 103, która w resultacie trafiła do 70B.
Czy Wam też się zdarzają pomyłki listonoszowe? mam nadzieję, że były to takie jedno-dwurazowe, ale nie wiem czy nie pofatygować się na pocztę ze skargą, bo dawno powinnam mieć miesięcznik u siebie, a jeszcze nie dotarł.
pozdrawiam
ankham

Re: listonosz i przesyłki

Postprzez Darek » Cz lis 12, 2009 4:06 pm

Niestety, obecny listonosz jest do niczego. Ten z polskiej poczty myli notorycznie adresy (68 czy 66, who cares), też kilka razy podrzucałem komuś korespondencję. Jest jeszcze jakaś inna firma dostarczająca listy (te obciążane, powyżej 50 g chyba) - też średnio działa, ostatnio dostałem faktury po miesiącu, z przekroczoną datą płatności. Wyczulony na to pojechałem wcześniej po duplikaty, ale to przecież nie tak powinno wyglądać.
Darek

Postprzez ankham » Pt lis 13, 2009 1:34 pm

Myślałam, że to tylka ja jestem tak wyczulona, a wychodzi na to, że faktycznie ten listonosz wrzuca pocztę gdzie popadnie.
ankham

Postprzez Ulek » So lis 14, 2009 7:31 pm

Ja też już z 3-4 razy podrzucałam listy do odpowiednich skrzynek w innych blokach.

W ostatnim miesiącu miałam również 2 sytuacje, gdzie był ktoś w domu a listonosz nie zadzwonił i zostawił awizo. Pewnie nie chciało mu się w ogóle wziąć paczki z poczty :/
Ulek

Postprzez Delu » N lis 15, 2009 11:39 pm

Ja mam często listy z 70C i 70B. Staram się w miarę możliwości jak najszybciej odnieść pod właściwy adres, ale powoli mnie to zaczyna wnerwiać i się zastanawiam, czy wyjechać bezpośrednio listonoszowi, czy iść na pocztę i się komuś tam wyżalić (trochę szkoda listonosza).
Pozdrawiam Delu
Delu

Postprzez ankham » Cz lis 19, 2009 12:21 pm

pewnie nie chciało mu się brać paczek z poczty,

ja miałam ochotę iść na pocztę, bo kiedyś byłam świadkiem takiej sytuacji, że osoba skarżyła się na listonosza, ale może faktycznie na początku lepiej powiedzieć to samemu listonoszowi, jeśli się go spotka, a jeśli nie będzie rezultatów to wtedy na pocztę.

oby już nie było takich pomyłkowych sytuacji, ale dobrze, że jeszcze są osoby podrzucające pod właściwy adres, tylko ile można i ile jest takich osób.

pozdrawiam
ankham

Powrót do Informacje ogólne